No niin, en malttanutkaan olla bloggaamatta koko päivää. Kello on kohta yksi ja aamupalasta on kolme tuntia. Heräsin aamulla ysiltä ihan jees vaikka sain unta vasta puoli neljän maissa...You Tubeen jää vain jumittaan niin helposti.

Kävin puntarissa ja mitäpä tässä salailemaan, painoin 73.8 kiloa. Eilen illalla kun puntaroin ja laskin painoindeksiä painoin 75.8 ja pyöristin sen 76 kiloon. Mutta lasketaan indeksi tolle 73.8 ja pidetään se alkupainona, 24.94 on tulos. Askartelen tolle jonkinlaisen oman sivun mihin seuraan sitten sitä.

Keitin sitä mehukeittoa. Äidiltä saatuja puolukoita kattilaan ja vettä niskaan, keitin yli puol tuntia ja muussasin niitä puolukoita. Päästin koko sotkun kahvinsuodatuspussin läpi ja takasin kattilaan, heitin sekaan pari Hermesetasta et ei jäänyt liian happamaksi. Suurustin perunajauhoilla sellaseks keitonpaksuseksi ja kippasin kippoon jäähtymään. Sitä tuli noin litra.

Kaivoin villalankojen punnitsemista varten hankkimani vaa'an esiin. Ei sitä ole hetkeen käytettykään. Patteri pelas vielä. Taarasin muovikipon ja punnitsin kaurahiutaleet

Luulin et 45 grammaa ois vähän vähemmän...No taas vettä kattilaan ja keitin puuroa, pikkasen suolaa. Tosta määrästä tuli ehkä noin kaksi desiä. Oisin voinu laittaa ehkä enemmän vettä, jäi hiukan tököksi mutta ens kerralla sitten. Kun puuro jäähty oli vuorossa raejuusto

Nam! Raejuusto on hyvää! Ja sitten kaikki yhdessä :)

Ei paha satsi ollenkaan. Soppaa se puoltoista desiä. Toi puuro huuteli sokeria ja maitoo mutta kun sen söi nopeesti ei ehtinyt suuremmin murehtelemaan. En meinaa laittaa joka kerta noita punnituskuvia mutta aina joskus et näkee mikä määrä mitäkin painaa sen tietyn määrän, jos ne jäis vähän mieleen.

Meen neljään töihin ja syön sitä ennen lounasta, töissä sen välipalan ja kotio päästyä sit päivällistä ja sit on viel iltapala. Luulen et ei tarvi mennä ainakaan nälkäsenä nukkumaan.

Ainos jätti tuolla kommentin, lainaan sen tähän :

"Harrastukseni auttaa pitämään osan kiloista kurissa kun sormet eivät ole koko ajan ruoassa kiinni, mutta tietty liikuntaa pitäs sitte lisätä. Itse laihdutin joskus tällä ohjeella: tee tavoite paino esim.45 kg haluaisit painaa. Laske sille kulutettava kalori määrä / päivä. Eli 30 kcal/paino kg saisi olla kulutus että laihtuisit tuohon tavoitteeseen. 30 kcal x 45 kg on 1350 kcal / päivä. Sitten vaan katsot minkä verran saat syödä että kaikki kuluu minkä syöt vaikka söisit vain voita. Voin kalorihan on noin 700 ckal/ 100g eli sitä saisit syödä vain alta 200g/päivä etkä muuta. No eihän sitä nyt voita syödä. tuo oli vain esim. kuinka lasket. Voin auttaa laskemaan jos haluat. Eli jokaisen omat painotavoitteet ja lähtöpaino on tärkeämpi kuin joku sama dieettiohje jolla pitäisi laihtua. Isompikokoinen kuluttaa enemmän kuin pienempikokoinen. Hauskaa päivänjatkoa."
 
Ensinnäkin kiitos kommentista ja mukavaa päivää myös sulle! Olen samaa mieltä siitä että oma tavoite ja lähtöpaino ja kulutus on tärkeempiä kuin esim. just tää Jutan ohje. Mietin kyllä sitäkin kuinka tää voi toimia, koska joku voi olla 150 senttinen ja toinen 180 senttinen jne. eli kulutus on jokaisella eri. Järkikin sanoo että sitä laihtuu jos kuluttaa enemmän kuin syö, ilman muuta. Sen voi tehdä vaikka syömällä puolet siitä mitä ennen tai syömällä vähäkalorisempaa mutta määrällisesti samoja satseja. Tai liikkumalla enemmän kuin ennen. Sillon kun mä laihduin kävelemällä töihin ja takasin söin koko ajan normaalisti, kulutus vaan oli aivan toista.
 
 Netti on pullollaan erilaisia laskureita joiden kanssa on kiva kikkailla ja oon kattonut paljonko mun ois sopiva syödä kilokaloreita  päivässä jotta pysyisin samassa tai laihtusin. Ja kyllä, voisin syödä vaikka sitä voita ( NAM! ) koko määrän edestä vai mitä vaan...mutta en halua alkaa selvittään ja laskeen paljonko missäkin on kaloreita ja ynnäilemään niitä pitkin päivää. Käypi liian raskaaksi sellaselle laiskalle tyypille kuin minä :) Kokeilin joskus kotona itekseni Painonvartioiden pisteiden laskua, se tyssäs samaan. Kypsytti alkaa ettimään niitä muonia siitä oppaasta ja merkitsemään pisteitä ylös. Jutta rulettaa sillä mulle koska tässä ei tarvi muuta kuin punnita. Kaloreita tästä tulee 1200-1400 päivässä riippuen siitä mitä vihannesta tms. syö. Se on paljon vähemmän kuin mitä tähän asti olen mättänyt. Veikkaan et tulen laihtuun tällä. Laihduttaminen on helppoa, sen painon pitäminenhän siinä vaikeaa on. Pitää löytää se tasapaino millä paino ei sitten enää lähde nousuun kun alkaa syömään normaalisti.
 
Mulla ei ole mitään tavoitepainoa. Tää on ihan kokeilu et paljonko tällä lähtee. En osaa muutenkaan sanoa paljonko haluaisin painaa, en muista yhtään miltä näytin esimerkiksi 65 kilosena. Vaatekoossa mietittynä koko 38 ois ehkä jokinlainen tavote. En tiedä yhtään paljonko 172 senttisen pitäisi painaa about ollakseen kokoa 38. Onko tähän jonkinlainen laskuri? :D
 
........................
 
Googlasin ja en löytänyt mitään laskuria mutta aiheesta löyty keskustelua. Noin suunnilleen samanpituset ja -painoset kuin minä käyttää kokoa 40-42. Niin minäkin. Yläosassa menee numeroo pienempi kuin alaosassa. Mulle mahtuu helposti M-kokoinen paita, housuissa pitää olla se L. Ois kiva et olis samaa paria, sopusuhtasempi. Ei ehkä kannatakaan mitata kiloissa tätä vaan kattoa farkuista ja vaatteista ylipäätään...läskihän painaa vähemmän kuin lihas mutta vie isomman tilan. Eli  paino voi nousta mutta koko pienentyä. Pikasesti runsaasti yleistäen ja puolittain läpi sormien katsoen :D  koossa 38 noin 170 senttinen painaa 65 kiloa. JOS se olis mun tavote niin lasketaan tolla Ainos:n laittamalla kaavalla
 
30 kcal x 65 kg = 1950 kcal
 
Tuntuu aika hurjalta määrältä. Tosin mulla ei ole aavistustakaan kuinka paljon söin esimerkiksi eilen. Se voi ihan hyvin olla mitä tahansa 1500 ja 4000 väliltä. Ja samalla kaavalla laskien nykypainossa kulutus
 
30 kcal x 73.8 = 2214 kcal
 
Ja nyt  juttaillaan sillä alle 1400 -systeemillä. Pitäs näkyä jossain jo kahden viikon jälkeen, eikö? Tietysti näihin vaikuttaa se mitä kuluttaa, mutta jos miettii nyt ihan näin.
 
Ei tehdä tästä liian vaikeeta :) Mä yritän funtsia koko ajan niin et en ole laihdutusdieetillä vaan ainoastaan dieetillä, heti on sellanen positiivisempi mieli ;)
 
Satu tuolla kommentoi niistä patukoista, danke :)  Tuo oli varmaan toinen puoltava komma niistä, kaikki muut :) haukku niitä ihan pahanmakusiksi. Voisin ostaa sitten muutaman hätävaraksi tai just siihen hetkeen kun rahkapurkki ei vaan suostu aukeamaan.
 
Nyt meen aukaseen sen tonnikalapurkin, kuullaan.