Menin Ikeaan ostaan lamppuja ja join Bistrossa kaakaon.

Mun piti juoda kahvia ilman sokeria mutta maidolla ja mitä mä teen, juon kaakaon. Tuosta vaan masiinaan kuppi alle ja PIIP siitä kaakaonappulasta. Hienosti kone vinkas ja lorotti kuppiin kaakaon ihan niinku pitikin, pieni crema päällä ja kaikki. Ihan täydellinen pikku kaakao. Light Colaa sentään toisessa mukissa, etten alkanut siinäkin isotteleen.

Tunnustin syntini heti työkaverille, sano että noo vähennät sen sitten jostain muusta. Puurosta? :D Iltaleseistä? Jessus toi kuulostaa siltä kuin olisin hevonen...

 Googlasin ja siinä pikkuruisessa kaakaossa oli ehkä noin 125 kaloria. Se on puoli tuntia reipasta kävelyä.

Mulla on kantapäässä rakko (ihan oikein mulle kun join sen kaakaon :D) kun en laittanu tänään kävelykenkiin sukkia. Mun pitää teipata se piiloon ja laittaa sukat ja lenkkarit, meinaan kävellä sen puoli tuntia illalla vielä. Kiukuttaa itteeni niin että pelkkä kolmeen kertaan toistettu Ave Maria ei riitä. Jostain syystä ei kuitenkaan kauheesti ketuta se kävelemään lähteminen, tolla on raikas ilma kun on koko päivän sadellu.

En oo muistanut puhua noista liikunnoista yhtään mutta joka päivä oon tepastellu ulkona ainakin sen kolme varttia. En oo ollu lenkillä mut kävelly töihin, kauppaan tai pitkin keskustaa. Ihan sellasta normivauhtia, mitä nyt aina muutenkin sillon kun ei ole kiire. Tänään dallasin kaupan kautta Ikeaan, Ikeassa koko talo ympäri ja sit viel kotiin. Kyllä siinä ainakin puoltoista tuntia tuli käveltyä.

Mulla on nyt päällä mekko joka ei mahtunut viime kesänä, siihen tuli poikittaisi vekkejä lantiolle. Ei o enää. En tiedä olisko se mahtunut viikko sitten, ois saattanut mahtuakin. Farkkujen vyö menee yhtä reikää kireämmälle kuin viikko sitten. Pari hametta selvästi solahtaa vyötäröltä alemmas kuin ennen. Työkaveri kysy oonko mitannu, en oo, olis ehkä pitänyt mutta on nyt edes tuo vyö.

Se mun kalasoppa sitten, tajusin et siihenkin voi laittaa -ta-daa!- tomaattimurskaa, joten ei tullukaan ihan kirkasliemistä

Siinä on 150 grammaa keittojuureksia, 50 grammaa tomaatimurskaa ja 100 grammaa kalaa. Ja mausteita. Maistu kalasopalle, ihan ok. Söin sen vauhdilla ennen kuin menin Ikeaan, joten en ehtinyt aatteleen leipää tai muutakaan ruokaan liittyvää.

Kun tulin kotio söin marjarahkaa. Sain siitä yhden ajatuksen mutta siitä toisena päivänä lisää.

Soijarouheesta puhe komsulaatikossa. Okei en ole aiheen ylipappi mutta  sananen siitä. Tummassa soijarouhepussissa on ohje et kun korvaa jauhelihan tällä niin sekotetaan rouhetta veteen suhteessa 1:2 ja annetaan liota 5 minsaa, ja rouhe vetää nestettä itseensä.  Mä teen harvemmin näin, ainoastaan sillon jos tarvin "paistettua jauhelihaa" naturel. Vesi ei maistu miltään joten miksi sitä pumpata ne rouheet täyteen, mä heitän ne suoraan soosiin. Eli nyt kun mä teen pasta bologneesee illaksi, mä teen sen näin :

50 grammaa sipulia kattilaan ja tippa öljyä, kuullotus. Sekaan 150 grammaa Pirkan yrttistä tomaattimurskaa ja 100 grammaa soijarouhetta (se on pirusti, se on 3 desiä ja se pentele tosiaan turpoo ihan hirveesti, tästä tulee kunnon mättö!) ja mausteita, ja sitten vettä runsaasti, niin et seos on melkeen soppamainen. Sit levy kolmoselle ja annetaan kiehua kauan hiljakseen, mulla se on kiehunut nyt puoltoista tuntia, ja neste alkaa katoon. Mä keitän joko pastan erikseen tai lisään tohon vettä ja kypsennän sen pastan siinä seassa. Anyway siitä tulee sellasta patamaista. Sit mausteita lisää ja ääntä kohden. Jos olisin tajunnu niin oisin korvannu osan tomaatista porkkanalla, se sopii bologneeseen tosi hyvin. No ens kerralla sitten.

Okei, mä käyn laittamassa nyt levyn nollalle ja käyn heittään sen kaakaolenkkini, niin on sit synti sovitettu. Ei se ehkä iso synti ole, mutta en voi antaa pirulle pikkusormea yhtään.

Kuullaan ;)